Over ons

De Tafeltennisvereniging Alexandria '66 is op 13 oktober 1969 via notariële akte opgericht. Dat is drie jaar na de oprichting van de overkoepelende SportVereniging Alexandria '66, vandaar het getal '66'. Het A66-logo hiernaast, wordt gebruikt door alle leden van deze SV Alexandria '66.

Landelijk gezien behoren wij met onze ongeveer 240 leden, tot de vier grootste tafeltennisverenigingen van ons land. Als vereniging willen wij graag uitstralen, dat tafeltennissen leuk is op alle niveau’s, voor jong en oud, maar vaak ook voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Het sociale aspect vinden wij minstens zo belangrijk als goede prestaties in competitie en tijdens toernooien. Mede daarom kijken wij, in samenwerking met buurtwerkorganisaties, ook graag wat wij als vereniging via onze mooie accommodatie kunnen betekenen voor onze wijk en omgeving. Mede hierdoor zijn wij erkend als Sportplus vereniging.

Ons ledenbestand is verdeeld in 4 groepen.

Jeugd, Senioren, Veteranen, Tafeltennisplus

TTV Alexandria ‘66 is aangesloten bij de NTTB, de Nederlandse Tafeltennis Bond.

Via de site van de NTTB worden behalve informatie over de competitie en toernooien, ook opleidingen en workshops aangeboden en wordt er ondersteuning verleend op gebied van organisatie/bestuur en communicatie voor verenigingen.

Daarnaast krijgt onze vereniging ook ondersteuning van Rotterdam SportSupport waarbij onze SportPlus erkenning en ondersteuning bij de organisatie de grootste projecten zijn. Ook kunnen trainers/coaches/bestuur- en/of commissieleden via RSS bijeenkomsten, congressen en workshops volgen.

De statuten van onze vereniging, het huishoudelijk reglement en overige (huis)regels kun je onder deze link vinden.

Meer over onze vereniging vind je onder de knoppen bovenaan deze pagina.